Ridning och Skidåkning

Ni minns när jag var uppe i Åre med bea och johanna. Iaf när vi var ute i skidbacken så pratade vi om likheter mellan ridning och skidåkning. Och dom 2 sporterna har vissa saker gemensamt.. Och nu när ni läser detta tänker ni säkert: Hur tänker alma och hennes kompisar egentligen..? Men vi kom fram till att det är inte bara en sak dom 2 sporterna har gemensamt. Utan det är flera..



Det sporterna har gemensamt är:

Balans: När man håller på med ridsport så behöver man en otroligt bra balans. Utan balans så kommer man inte långt innom ridsporten. Och i Skidåkningen så behöver man också väldigt mycket balans för att kunna 1: ta sig upp i backen med tex en ankalift. 2: kunna ta sig ner för backen.


koncentration: I ridningen tex så behöver man alltid vara koncentrerad. För det händer alltid något uppe på hästryggen och det vet man inte själv vad som kommer att hända. Du måste alltid vara vaken och veta vad du håller på med. Det är samma sak med skidåkningen.


Alltid titta vart man ska: När man rider tex ett program eller vi kan säga såhär. När man ska hoppa en bana så är det väldigt viktigt att ALLTID titta vart man ska ta vägen efter man har hoppat ett hinder. Och samma sak med skidåkningen man måste alltid titta vart man ska så man inte krockar eller gör något annat dumt.

Sen förstår jag att ni som inte har prövat på både ridning eller skidåkning inte fattar ett ord vad jag menar. och ni som har prövat båda kanske förstår lite bättre ;)




Kommentarer
Postat av: K A R O L I N A

nickar instämmande

2010-04-19 @ 17:44:27
URL: http://kaaroliinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0