Kotten!

Orkar inte blogga ikväll, men här här ni en outfit på mig och kotten från idag!


Fredag, äntligen fredag..

Då blev det helg, Gud så skönt! Haha nu för tiden är helg = stallet eller jobbet. Det händer inte så mycket nu för tiden. Och har inte heller nå riktigt partysug. Så varför inte dra till ponnysarna. Idag ska jag testa nån snygg outfit på grabbarna. Dom kommer bli så snygga! Ska även sova hemma hos mamma och Peter inatt. Ska träffa min älskade hund också. Har saknat honom så sjukt mycket! Näe nu ska jag koppla in lurarna och sätta igång lite musik. Hörs sen! Puss på er!


Första snön!

Sitter på bussen hem, ska hämta mina serveringsskor hos pappa. Jobb idag, inne i stan. Ska bli kul, det var ett tag sen jag jobbade på dehär jobbet. Snön har lagt sig över natten. Inte så jävla roligt! Fötterna är redan blöta.. Och jag gick hemifrån för 15 min sen.. Nya vinterskor kanske? Köpte mina för två vintrar sen så.. Kanske ska smörja in dom?? Aja nog om de. Ha en bra dag! Puss på er!


Love!

Frukost! Bästa målet på hela dagen, det viktigaste också! Jag har alltid älskar frukost, mackor, juice, yoghurt, allt! Men just min nya nyttiga frulle är helt underbar! jag älskar den!


Studenten!!

Längtar så jävla mycket!!


Någon??

Som kan tänka sig att byta dag med mig
Imorgon??


En god vän!

Har träffat Maja idag, mysigt! Vi va ute på Ekeby tog i släppet. Sen cyklade vi till mig, gjorde tacos och chokladpudding, bästa! Sen har vi suttit i soffan här uppe, kollat hästvideos och pratat en hel del. Har saknat henne jättemycket! Riktigt roligt att se henne igen. Vi ska troligtvis ses imorgon också efter skola och jobb. Näe nu blir det en dusch sen sängen! Puss och kram!


Bättre bild!

Här har ni dagens köp! Kommer bli så snyggt på killarna!!


Hästprylar!

Ska börja lite kort med dagens ridpass, red nighten på ängen tillsammans med Ylva på kotten. Sjukt taggad idag! Han studsade, bockade, gick i sidled. Helt tokig plutt idag.
Efter ridpasset fick grabbarna lunch, sen åkte jag, Lotta Sandra och Ylva till börjes som öppnade igår. Jag handlade 3st schabrak, ett bar boots och ett par Lindor. Sen åkte vi till rockes bebis, sjukt söt! 1,5år jätteliten! Nu sitter jag på tåget hem, bättre bild på grejerna kommer ikväll! Puss på er!


Vilken helg!

Vart ska jag börja? I fredags hämtade pappa mig från jobbet klockan 7. Vi drog in till stan och käkade middag. Sen skjutsade han hem mig till lägenheten. Emilia kom och hämtade mig där, jag fixade mig lite fort. Vi åkte till Ebba, förare sen körde Emilia oss till handen. Jag Ebba och Lovisa knatade in på Ollan. Vi drack och snackade skit. Sen kom Robin och Krilla. Trevligt trevligt! Jag drack två öl, en drink och en shott på Ollan. Mådde skitbra fram tills det stängde, då small det till. Fyfan har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Spydde som en gris mellan 2-4 på natten. Vi antog att någon har lagt något i mitt glas då jag mådde skitbra till skitdåligt.. Läskigt som fan, vaknade upp halv 2 igår. Hungrig som fan, Emilia hämtade mig efter jobbet. Vi drog och käkade. Sen drog vi till Emilia för att fixa oss lite, gick hem till niina där vi spelade ett drickspel dock så drack jag bara en cider. Fick inte i mig mer. Vi gick hem till Emilia vid 12 tiden. Somnade hos Emilia vid halv 2 tiden framför en Beckfilm! Nu sitter jag på tåget mot stallet! Hörs sen, puss!


Dagens ridpass x2

En mysig dag i stallet idag. Sandra och jag tog som sagt samma tåg. Lotta hämtade oss på stationen kl 3. Åkte ner till stallet, först red vi ut jag på kotten och Sandra på nighten. Eftersom att kotten får börja travas lite nu så tog vi en kort trav också. Mysigt att bara skritta ut och Snacka om allt mellan himmel och jord! Sen tog vi vitingarna, jag tog rocke. Skrittade ut i ca 40 min. Också mysigt! Sen åt vi lussebullar och fikade lite fort på slutet. Ska tillbaka på söndag och ev på lördag :) här har ni bilder från ikväll!


Stallet dags!

Hej på er! Sitter på tåget mot stallet, Sandra hoppar på mitt tåg om ca 20 min. Fan vilken resväg det är till stallet. Jag åker tåg i två timmar fram och tillbaka dom dagarna jag är ute. Men jag tycker att det är så värt det, jag älskar de stallet! Trivs nästan bättre där än vad jag gjorde när jag hade Oscar i mitt gamla stall. Inget fel på de stallet men känns bara så sjukt bra i lottas stall! Idag får jag se hur många hästar det blir hade inte tänkt att komma hem så jätte sent, har skola halv 10 imorgon, inte för att det är tidigt men, ska jobba efter skolan ett par timmar. Är i Älvsjö nu, exakt 32 minuter kvar tills jag är framme. Nu orkar jag inte skriva mer, puss på er!


Nya tag, ny start!

Efter träningen igår också vi några stycken och handlade nyttiga grejer, för mig blev det keso, avokado och kvarg. Riktigt nice, åt en keso och avokado macka och en burk kvarg nu på morgonen! Kvargen va lite ovan, men rätt okej, nyttigt så vad ska man göra. En bra start på nya livet!


Bästa efter träning!


Nya vinterjackan!

Köpte ny vinterjacka idag! Iår blev det en boomerang, älskar den!


Stallet idag!

Haft en riktigt trevlig dag i stallet. Red nighten först på stora ängen. Lite race först sen mjukgörande i skritt och trav. Man gick riktigt fint stundvis i traven. Och skritten va också kanon! Kan bära upp sig hyfsat i trav nu. Han går fort framåt vilket är roligt. Övade på skänkelvikningar på slutet, han har mycket lättare för att flytta till höger än vänster men vi ska jobba mycket vänster så han blir lika bra till båda. Är väldigt nöjd med honom idag!! Sen kom
Ylva till stallet, vi pysslade lite sen åkte Lotta till apoteket och hämtade ut avmaskning till nighten och så köpte hon kaffe och bullar till oss, bästa! Sen skrittade vi ut på kotten och rocke. Pigga killar idag! Gick också superbra med dom! Tog bara en bild idag, här har ni snygga rocke! Puss!


Äntligen!

Har hämtat ut mina stövlar precis! Tog 3 veckor för dom på mountain horse att laga dom. Lite irriterande när dom sa att det skulle ta 1 vecka. Men vad gör man. Får hoppas att dom håller längre än vid 3 tillfällen nu. Tycker jag att dom ska göra då dom kostade ett par tusen.. Ska rida i dom idag. Får se hur många hästar det blir idag och vad jag ska hitta på. Hörs! Puss och kram


Beställt!

Imorgon eller på torsdag får jag hem mitt hackamore! Beställdes för några minuter sen. Ska även köpa röda Lindor i veckan! Tänkte att jag skulle testa hacket först och främst på nighten men ska testa det på alla tror jag. Ska bli kul!!


Inredning

Köpte en mysig tavla idag en likadan som jag köpte för nån vecka sen. Det står änglar finns - du är en av dom! Nu står den bredvid den andra i fönstret i köket. Sen köpte jag en "hållare" till köksredskap står också i köket nu. Här har ni två fina bilder!


Kallt ute!!


Sommaren med Göran!

Tja! Emilia är här, pojkvännen är borta med polarna. Chips och dipp, cola! Sjukt nice, kollar sommaren med Göran och bara moffar satan!


Stallet idag

Kom till stallet vid halv 12, Lotta hämtade mig och Ylva på stationen som vanligt. Åkte och köpte kaffe och bullar haha! Sen ner till stallet, busade massa med hundarna sen red jag och Ylva ut, jag på jappe och Ylva på kotten. Sen red vi dressyr på ängen, jag på nighten och Ylva på rocke. Gick riktigt bra måste jag säga, mjuk och fin! Lotts tog massa bilder på oss. Ska bli kul å se bilderna ikväll. Nighten orkar bära sig några steg i traven nu. Riktigt roligt när det får framåt. Sitter på tåget nu, kväll blir det myskväll med mig själv! Imorgon blir det match! Är taggad som fan! Här kommer en bild på mig och rocke igår.


Stallet idag,

Kom ut till stallet vid 11 igår, Lotta hämtade mig vid stationen. Vi åkte och köpte kaffe och bulle sen fikade vi i stallet. Jag gav hästarna lunch medans Lotta mockade. En hämtade Lotta Sandra vid stationen. Red två hästar idag, först rocke sen kotten. Sandra red killarnas mamma och nighten. Gick kanon!! Sitter på tåget mot stallet nu också, love it!


Yeeey!!

Lämnade in mina älsklingar på lagning för ca 3 veckor sen. Fick ett sms nu idag när jag var i stallet att dom är klara! Skööönt! Ska hämta dom imorgon innan jag åker ut :)


Fredag!

Pust!!! Äntligen fredag måste jag säga! Sjukt skönt! Tog ledigt idag då jag hade både skola och kvällsöppet igår i skolan. Efter drog jag mikkis, Sandra, Elin och Emelie till Ollan där vi satt till stängning å drack. En riktigt trevlig kväll måste jag säga, mycket skratt! Har precis skickat iväg ett morgonsms till min älskling, vi har nio månader idag. Så vi ska äta lite mys!


Sovmorgon!

Love it! Fick sova till nu, klockan nio! Hur underbart är inte de? Börjar kvart över tio idag, så ska upp ur sängen och fixa mig, får se om jag hinner med dagens klädval innan jag drar. Hörs sen puss!


Gårdagens ridpass

Red ut med Ylva igår, hon på kotten och jag på nighten. Red en runda som vi kallar för stora bög haha! Den är ca en mil. Mycket frav, Lotta körde bil bakom oss för att lysa upp, bästa haha!


Varmblod

Jag har en dröm, som jag inte alls tvekar på för jag vet att dom kan. Kanske inte alla men många.
Varmbloden, ridtravare. Jag vill få bort det tråkiga rycktet som varmbloden faktiskt har, tråkigt nog. Dom är inge bra ridhästar, dom kan inte hoppa ordentligt, det ända dom kan är att springa fort osv. Dom är inte gjorda för att gå 130-140 banor, dom ska springa fort med vagn efter sig.
Jag tror att det inte är hos varmbloden "felet" ligger, det är hos dom som inte vågar eller orkar lägga ner all den tiden som varmbloden faktiskt kräver om det ska bli en bra ridhäst! Det är inte bara ut och rida, man ska bygga upp en stort förtroende för hästen. två ska bli en.
Ni kan tänka er själva hur det skulle vara att byta sport, från hockey till basket. Man är ju inte säker med det nya. Och så är det för hästarna också, från att springa fort med vagn bakom sig till att bli inriden och skolas om på nytt. Det är inte helt lätt. Och det tar tid. Sen får man tänka på att det är ett djur man jobbar med och att det går lite upp och ner då. Det är liksom inte bara att sätta i 5kr och hoppas på det bästa.
Ni förstår säker hur jag menar med att det tar tid osv. Men det jag inte förstår är varför folk inte kan ge dom en chans. Visst jag förstår om det är Sm man satsar på så köper man inte en travare. Men vill man ha en otroligt trevlig häst och en bra träningskompis så är faktiskt varmblodet rätt häst.
Bara man har tiden till en travare då dom kräver väldigt mycket. Vilket som flesta hästarna gör, men du behöver inte kämpa lika mycket för att hålla ett halvblods galopp i form som ett varmblod. Varmbloden tappar lätt om det får stå. Det gäller att upprepa hela tiden. Man får tänka att det är en unghäst man jobbar med.
Så man ska inte heller köpa varmblod för att det är en billig häst, som sagt. Dom kräver mer än vad man tror.
 
Åter till min dröm, jag vill driva eget stall och företag framöver. Tanken är att jag vill få bort deras ryckte. Då det är inte hästen det hänger på utan dig som ryttare. Har du bestämt dig för att ditt varmblod ska kunna hoppa en bana på 110cm så kommer den kunna göra de utan problem. Ingen häst är dum i huvudet från början det är isf nån människa som har sett till att hästen har blivit de.
När man skaffar ett varmblod som man vill använda som ridhäst så måste man våga lita på dom. För dom kan, litar inte du på hästen kommer den aldrig att lita på dig.
Och åter till det med att jag tror att folk inte vågar skaffa travare då dom har den där stämpeln på sig. Folk är rädda för vad andra ska tycka. Men ärligt talat, skit i de! Varmblod är så härliga! Posetiva och arbetsvilliga hästar, lätta att ha och göra med. Dom är vänliga, jordnära!
 
Jag har faktiskt frågat runt lite om vad folk tycker om just varmblod.
Här har ni frågor och svar:
 
1. Skulle du kunna tänka dig att köpa ett varmblod? Varför/Varför inte.
Svar: Inte i dagsläget. Jag vill tävla och träna dressyr förhoppningsvis på lite högre nivå, då väljer jag en ras som är lämpade för detta. När jag lägger tävlingsambitionerna på hyllan skulle jag absolut kunna ha ett.
 
2. Vad tycker du om varmblod?
Svar: Jag tycker det är individuellt från häst till häst, en del trevligare än andra. Precis som alla andra hästar.
 
3. Har du nån gång suttit på ett varmblod, posetivt eller negativt?
Svar: Jag har suttit på några stycken ja, vissa negativa andra posetivt. Senast jag red ett var ett mycket trevligt varmblod. Det var posetivt och hade en härlig inställning.
 
4. Varför tror du att varmbloden har dåligt tyckte som ridhästar?
Svar: Jag vet inte varför.
 
5. Skulle du kunna tänka dig att jobba med varmblod?
Svar: Nej, det skulle jag nog inte. Inte med någon annan hästras heller just i dagsläget.
 
Kul att tävlingsinriktade ryttare även kan tänka sig att rida och till och med köpa varmblod i framtiden.
Att rida varmblod är starkt! Diggar varmblodsryttare starkt. Just nu rider jag Lotta Mossbergs hästar i Järfälla. Alla är så sjukt underbara, längtar till stallet hela tiden jag inte är där ute.
 
1. Skulle du kunna tänka dig att köpa ett varmblod? Varför/Varför inte.
Svar: Ja absolut.
 
2. Vad tycker du om varmblod?
Svar: Väldigt trevliga & väluppfostrade hästar som sällan kronglar.
 
3. Har du nån gång suttit på ett varmblod, posetivt eller negativt?
Svar: Ja, jag har haft 5 varmblod både ostartade & som har startat på banan. Och jag har aldrig haft problem, 100% posetiv.
 
4. Varför tror du att varmbloden har dåligt tyckte som ridhästar?
Svar: Jag tror att hästarna har dåligt ryckte för att dom är billiga i inköps pris & för att i dom fallen är det "oerfarna ägare" som äger hästarna.
 
5. Skulle du kunna tänka dig att jobba med varmblod?
Svar: ja absolut! Jag har jobbat för Timo Nurmos & även på Travkampen för Karina Linbom & trivdes jättebra :)
 
 

Skolan

Projektarbete nu!


Söndag

Lite segt med bloggandet under helgen, har bars tagit det lugnt! Va hos mamma i fredags efter jobbet, stallet i lördags! Gick kanon!! Längtar tillbaka. Idag har jag spelat match, vi vann! Sen åkte vi några i laget och käkade! Supermysigt. Älskling kommer hem snart! Ska pussa sönder honom, ikväll blir det mys framför tv. Ska bli super, är inne i en period där jag är som nykär igen! Min fina pojkvän, Fyfan kan inte tänka mig utan honom! På fredag har vi varit tillsammans i 9 månader, snart ett år. Men vi har ännu fler framför oss! Vilket glädjer mig så otroligt mycket! Haha, avslutade med lite deeptalk! Hörs sen, puss!


Myskväll

Hej på er! Ska precis gå och lägga mig, delar säng med lilla vovven idag. Ska upp till stallet imorgon, har ställt klockan på 10. Ska upp och äta något då sen ska jag och mamma ner till stallet. Vovven ska me också såklart! Haft en riktig myskväll här, vi åt på Kinan sen gick vi hem och kollade lite på kort framför brasan, gick ut med vovven och pratade massa! Har saknat min älskade mamma! Näe nu ska jag sova, hörs imorgon! Ska ta en massa bilder i stallet också, har minst 3 hästar som ska ridas så ska ladda batterierna nu. Godnatt, hoppas ni har fått en trevlig fredagskväll. Puss och Godnatt!


Hahah!

Så typiskt Alma och Ebba humor!


Fredag äntligen!

Började morgonen med att ta fel på klockan. Trodde vi började tio så jag hade ställt klockan på halv nio.. Känner att jag verkligen behöver helg! Ska dock jobba idag men det är ett kort pass 15-19 lite extra pengar liksom. Är en rätt fin morgon faktiskt, solen skiner och det är frost ute inte för kallt. Men tänkte på de när jag gick till tåget! Jag vill inte ha snö!! Inte nu iaf, måste köpte min nya vinterjacka först, den kommer nästa vecka!! Aja, bilder från i morse!


One tree Hill och nagelvård

Ligger i min, min underbara säng! One tree hill är på. Naglarna är nyfilade, imorgon ska dom målas. En riktig myskväll! Pratade precis med älskling som är hemma i lägenheten. Vi sover på olika håll i att. Tomt..
Näe nu ska jag kolla vidare! Hörs imorgon sötisar! Puss på er!


Stallet idag!

Hej! Sitter på tåget hem nu. Har varit i stallet sen halv 3. Jag Sandra och Lotta som va ute. Först red jag ut på kotten med Sandra och nighten. Gick kanon, supermysigt att komma ut när det var ljust! Sen red jag rocke ut med Sandra på rockes mamma och Lotta som gick me med vovvarna. Pannlampa och hela köret men det var super! Sen red jag en fux på banan. Han är inriden men inte alls utbildad. Första gången han reds på en ridbana, rätt försiktig av sig. Skrittade och travade honom men det gick bra! Ska troligtvis rida honom på lördag igen. Så får vi se hur det går då! Tog en bild på fina kotten idag, riktigt söt!


Dagens

Dagens klädval, lite stil på vardagen. Nya fina blusen från h&m, byxor från Gina + kavaj från veromoda! Svart men ändå stilrent! Och sjukt snyggt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/402909/images/2012/pic_509b73a7ddf2b319f5000f0c.jpg" class="image">


Nighten

Hej på er! Har suttit och planerat lite ang Nighten! Lotta och jag småpratade lite om honom igår. Han skulle bli en grym hopphäst! På lördag ska Ylva rida honom, men jag tänkte rida honom en stund imorgon. Får se om jag bara rider honom eller om jag kanske tar kotten eller rocke en stund också. Men som sagt, har skrivit lite vad vi ska börja och träna på. Och det är i skritt. Sen får man öka med gångarterna efter vad han orkar. Ska bli sjukt roligt att få jobba med honom!


Hej på er!

Ont i ryggen idag, nått hände i stallet ihåg. Höll på att bära in massa foder från bilen och imorse hade jag sjukt ont.. Så va hemma från skolan idag, känns ju lite bättre nu men ska se ikväll. Frågan är om det blir bättre om man rör på sig eller om man ska vila.. Svårt dedär. Har legat och sovit fram tills nu. Riktigt skönt, ska lägga mig i soffan och tigga lika massage av älskling när han kommer hem ;) hörs sen! Puss


Stallet idag!

Red först rocke, stora vita hingsten! Så sjukt snygg häst!! Gick kanon, lite hingstig när hans mor kom in på ridbanan men inga större utfall. Sen red jag nighten, så jävla lyhörd häst, sjukt trevlig. På lördag ska jag ut hela dagen, då ska Lotta ladda kameran och ta fina bilder! Ska bli supermysigt!


Bästa middagen


Pommaq

Red Maddes underbara pommaq idag, grym häst asså, så sjukt taggad på allt! Hans sätt är drömhästen asså, en sån häst och ett halvår fram i tiden, hade köpt den lätt! Nu vet jag vad jag letar efter! Men åter till pommaq, en grym häst! Hoppade honom lite idag, svår som satan. Måste verkligen hitta hans knappar men på slutet blir det rätt bra! Godkänt av Madde iaf, fan va fin han idag!


Dagens köp!

Köpte min älskling idag, löv it!!


Middag och bio med älskling!

Hej! Ska börja med och säga att det gick kanon i stallet idag! (inlägg kommer imorgon) va ute och käkade med älskling idag, det blev oxfilé för mig och biff för gosen. Sen gick vi på paranormal 4, men jag blev så sjukt jävla illa mående efter typ en halvtimme, kändes som att jag skulle spy ner hela bion. Så älskling tyckte att vi skulle åka hem vilket vi gjorde. Fick så dåligt samvete när älskling hade bjudit på middag och hela köret. Men älskling svarade: huvudsaken är att du mår bra. Så sjukt fin pojkvän jag har! Förstår att ni är avundsjuka ;) nu ligger vi i soffan, har ätit glass och kollar på partaj. Hörs imorgon! Puss och kram


Sitter på tåget nu!

Ska börja på en "ny" bok. Läste den förra året, riktigt bra faktiskt! Jag hör av mig efter Provridningen, puss på er!


Provjobb imorgon!!

Hej! Ska provjobba imorgon, har 3 ev 4 stycken travare som jag ska rida till. Ska iväg och provrida 3 stycken imorgon. Ska bli riktigt roligt, men är sjukt nervös också! Hade gärna tagit me nån som kan fota men eftersom att det är provjobb och inte en vanlig Provridning så får jag ta med nån ut senare. Om
Jobbet blir av. Ägaren är hur underbar som helst! Sjukt trevlig via telefon och sms! Ser verkligen fram emot att få träffa henne och hennes kanonfina hästar imorgon! Får se om jag kommer ihåg att ta några bilder! Men isf kommer dom imorgonkväll eller söndag, ska på bio med älskling imorgon också, mys! Hörs mer imorgon! Puss


Hemmagjord thai


Inredning

Va nyss nere i lilla mysbutiken med älskling, köpte en fin tavla som vi ska hänga upp i hallen. Riktigt kloka ord!


Bilder

Här här ni några få bilder från kryssningen, fler kommer sen!


Sallad

Sitter och käkar med Madde, Ebba och Bea är och super nånstans haha! Hemma i Stockholm om två timmar. Hörs sen, puss!


RSS 2.0