Bloggrenovering

Som sagt, bloggen renoveras just nu. Håller på att fundera ut en ny header, ska man ha en enkel eller inte? 
Har nya kategorier som ni måste kika på! Mycket häst, jag vet! Men har även gjort en icke hästrelaterad kategori till er som vill läsa om annat. Finns även "vanliga" inlägg i kategorin som är döpt till vardag. Ska snart äta lite godis och glo på film! Idag är jag trött! 

Puss och kram 

Veckans tuffaste dag, check!

Hallå! Har precis kommit hem från jobbet, tog lite längre tid då det bara va jag och Lovisa som körde insläppet idag, + att vi har gjort ett foderbyte på alla hästarna vid insläpp så det tog lite längre tid idag. 
Hade tandläkare och veterinär ute idag, dom flesta hästarna, togs om hand.
Är faktiskt grymt imponerad av hästarna, att dom låter "folk" fixa å trixa inne i munnen på dom, visst dom flesta fick lugnande men det är inte alla som får de, superduktiga, tänk vilket förtroende hästarna måste ha hos oss människor. Riktigt roligt å se! 
 
Puss och kram 
 

Monté på halvblod

Ja eller ska jag säga hopphäst? Red iaf en av lovisas hästar idag, i min montéutrustning. Gud va flammis va duktig! Har har verkligen ett bra psyke. 
Lovisa testade såklart oxå, får se om hon har träningsvärk imorgon, jag hoppas nästan på att jag ska ha de, måste komma i form nu! Här kommer lite bilder 
 
Lovisa å flammis
 
;) 
 
Den berömda montérumpan! 
 


Superduktig häst, riktigt imponerad! 

Todays look


Älskar mitt nya hår, sjukt nice!

Soffmys

Hej! Har precis kollat på lite tvmed Daniel och hans föräldrar, gick nyss upp på hans rum. Ska glo en film och bara mysa och pussa på varandra, har saknat mitt lilla hjärta! 
Puss och kram 

Vilken lördag

Fick styra och ställa i stallet idag, mockade ett par boxar, gjorde kraften vilket tar ca 1,5 timme, då fattar ni hur mycket det är haha! 
Körde mellan 7-17 idag, är helt slut nu! 
Har precis duschat ligger faktiskt i sängen och ska precis börja fixa mig, ska ut och äta med min fina pojke. 
Kan det bli bättre? 

Mysbild från imorse, Jaa.. Jag bor på landet! 

Puss och kram 


En dag kvar!

Sen får jag vara ledig en dag, sen jobbar jag 5 dagar till. Vilket betyder att jag ska jobba extra imorgon, det kostar att ligga på topp. Man måste jobba å slita om man vill göra de roliga oxå! 
Min sommar ska bli historisk, jag och Daniel ska ha en romantisk sommar har jag bestämt, årets skatteåterbäring räddar min semester iaf måste jag säga, får se vad det blir bara, weekend, eller kanske nån lite längre resa. Märker ni hur taggad jag är på att resa? Känns som att jag nämner det i varje inlägg haha!
Tillbaka till verkligheten då.. Imorgon jobbar jag 7-12 + insläpp. Ska rida under dagen oxå. Red goggi idag efter jobbet, körde mycket öka och minska, han va grym i galoppen. Men fan va jag fick kämpa, kommer ha träningsvärk imorgon, love it! 
Nää.. Nu ska jag sova, däckar när som helst! Puss och kram 


Yeeeeeah! 

Liten paus innan insläppet

Tja! Ligger i min säng och vilar lite, ska snart gå tillbaka till stallet. Ska plocka bort alla hinder i ridhuset och mocka en hage sen är det dags för insläpp. 



Godmorgon

Hejhallå! Är på väg till jobbet nu, har sovit som en gud inatt igen. Finns inget bättre än att vakna när klockan ringer, och vara pigg! Älskar det! Hann käka ordentlig frulle idag oxå. 
Inget speciellt som händer idag, ska åka och handla foder sen är allt som vanligt. 
Vi hörs sen!


Vad säger ni om håret? Jag gillar det!! 
Puss och kram 

Brev från storebror

Hej på er! Har fått brev från storebror idag, ligger i min säng just nu, lyssnar på chillmusik och ska svara på de.
Har betalat min mobilräkning precis, lagt undan pengar har jag oxå gjort. Detta år ska jag resa, tillsammans med min prins! Vi har alltid pratat om London, de har vi fan gjort i flera år. Menmen man vet aldrig, något jag har bestämt är iaf Thailand i vinter. Sen får man se vad man har råd med i sommar. 
Nu mina kära vännen ska jag skriva ett par rader så jag kan lägga de på lådan imorgon. 
Puss och kram 

Då va det klippt!

Vad ska man säga första "sittningen" klar! Men både jag och Linnea som gjort ett sjukt bra jobb är jättenöjda! 

Tanken är att det ska bli "gråare" efter nästa behandling! 
Kommer bli grymt! Värt varenda krona!! 
Nu ska jag sova!
Puss och kram 

Hihi!!




Tåget

Ska in och fixa mitt hår, bye bye blondie!! 




Sängen

Äntligen, vilken måndag.. Har inte varit en speciellt tung dag men men lång dag, har varit i stallet sen 07.00
Har varit hemma två gånger och ätit sen  gått ner igen. Nu ska jag krama kudden! 
Godnatt! 


Då va lunchrasten slut

Sitter hemma i köket och ska snart gå tillbaka till jobbet, börjar om en halvtimme, kommer lite folk som ska titta på stallplats vid 4 så stallet ska vara perfekt tills dess. Får se om de blir nå rida idag, vet att jag iaf ska rida goggi ikväll, men men. Nu ska jag klä på mig. 
Hörs! 


Kära Elvskogen ridcenter! 

Söndagsgöra..

Tjabba! Håller på att städa mitt rum, fixar med papper. Var sak på sin plats. Tänker är att jag ska besöka Ikea när lönen kommer så har rensat lite. Allt ska ner från väggarna, nya byråer kommer! Pappa eller Daniel ska även få måla om mitt rum. Vitt ska det va! 
Har hållit på sen 5 tiden, har rensat på ALLA plan, papper, smycken, kläder, hästprylar, träningsgrejer. Men det är faktiskt helt okej att städa/fixa när man har grym musik i bakgrunden, kära spotify! Imorgon börjar en ny vecka, kör utsläpp imorgon vid 7. Jobbar som vanligt sen vid 19 tiden ska jag rida lektion för Ida, ska bli grymt! På tisdag ska jag till frissan, dags för å byta färg! Ni kommer aldrig kunna gissa! Hoppas jag blir nöjd!! Nä nu ska jag fortsätta, Puss och kram på er!


Lördag

Gud så skönt med helg, skulle ha följt med Lovisa på hopptävling idag men lite andra grejer kom i vägen så får bli en annan gång. Jag och Mr har precis badat, sitter och funderar på vad vi ska äta idag, sen har jag bestämt att vi ska planera våran sommar + resorna. Vi har pratat om att göra nå litet i sommar typ weekend, och sen dra till Thailand i vinter å hälsa på mamma. Har glömt å säga de att min kära mor flyttar till Thailand i april, är väldigt blandade känslor faktiskt. Men mest glada! 
Kommer självklart sakna henne här i Sverige! 
Men hon måste oxå leva sitt liv som vuxen oxå, det gäller att ta vara på livet. 
Och njuta så mycket man bara kan! 

Slänger upp nån bild på mig och min gnista i mitt liv<3 han är en av dom personerna som får mig att vilja gå upp på morgnarna! 

Min vackra! 

Hej mitt vinterland


Från mitt sovrumsfönster, i mitten  av Mars.. Sverige i ett nötskal! 

Mys!




Då va denna dag avklarad!

Trött som vanligt, kan säga såhär att jag sover innan kvart över tio nu för tiden.. Känner mig sjuk tråkig, men fan va bra jag sover på nätterna, mockar i snitt mellan 4-5 boxar om dagen, väger ca 20-30 höpåsar om dagen, rider nån häst, fyller vatten, har både ut och insläpp kl 7 och 16. Det är långa dagar. Men mina arbetskamrater är kanon! 
Idag åkte Lovisa och jag hem och hämtade hennes hästar på lunchen och red i ridhuset på jobbet. Red både hennes unghäst och den äldre. Fick mycket "beröm" när jag red unghästen som ska vara ganska knepig enlig henne. Men han va verkligen min typ av häst, lätt och känslig! Love it! 
Puss och kram

Härlig morgon!

Finns de nå bättre än att vakna upp på rätt sida och ha detta framför sig idag! 



Dagens

Hej! Skriver lite fort innan jag somnar.
Har jobbat mellan 7-17 idag, red goggi på lunchen. Efter jobbet åt jag middag och va på föreläsning hos min chef. 
Vi va ett gäng på 12 personer. Hade föreläsning ang näringslära för häst, sjukt intressant! 

Gick sjukt bra att rida idag!

Jag är så taggad!

Hej! har precis suttit och pratat med pappa ang montén och min igångsättning inför det. Skönt att han bryr sig och stöttar. Har faktiskt aldrig varit såhär laddad på något på väldigt väldigt länge. Får nästan samma känsla som under mina år som basketspelare, när man ska möta en lag som är jämlika eller kanske bättre än sitt eget lag. Och man bara längtar till dedär ögonblicket när matchen börjar och det är nu det gäller.
Har ungefär samma känsla med montén nu, ska rida en häst som har sprungit in ett par 100 tusen. Det är bara mina muskler som ska jobbas upp lite, har två veckor på mig.Och min utrustning är perfekt, jag har allt jag behöver! 
Nu kör vi!! 


Kommer dock sakna min fina Ylva, och rocksta gänget. Har självklart varit en trygghet att ha med dom! 

Systermys

Tjaaa! Sitter på tåget mot syrran, vi ska ha myskväll. Äta god middag, kolla på
Film och bara umgås. 
Killarna får inte vara me idag, Daniel ska hitta på annat och Clabbe är bortrest. Passar oss ganska bra! ;) 

Från min student, kära syster<3


Äntligen här!

Fick hem min montésadel idag! Beställde den bara för 2-3 dagar sen, sjukt bra service av posten och personalen på Swartlings trav och monté, riktig roligt att få hem prylarna fort! Imorgon blir det första ridpasset med nya sadeln, men blir det på ett varmblod? Hmm.. 
Bilder och kanske en liten filmsnutt kommer! 
 

Puss och kram
 

Tankar ang montén

Hej och hallå! En nyduschad Alma sitter här och bloggar. Beställde montéprylar för ett par tusenlappar igår. 
Ska bli kul att hämta ut paketen fast ändå inte. Har egentligen ingen lust att lägga ut dom pengarna just nu. Men jag måste samtidigt ta min licens. Ska faktiskt bli sjukt roligt att dra igång igen! Har en grym pappa som stöttar och tjatar ang min licens. Vilket jag faktiskt uppskattar, att han engagerar sig. Det är viktigt. Jag har ju alltid annars haft Lotta som stöttande "förälder" 
Men idag ser min livssituation annorlunda ut. Finns både bra och mindre bra fördelar med det. 
Idag finns även Daniel i mitt liv,igen. som faktiskt oxå stöttar och tycker att jag ska ta licensen. 
Vilket jag kommer göra, jag har 3 lopp kvar och ett prov. 
Frysen är klar och 12 lopp är godkända. 
Jag längtar faktiskt! Montén va en stor del av mitt liv i höstas. Vill försöka hitta tillbaka dit.. 
Bara hästen som vi väntar på nu, han är inte i Sverige för tillfället, kommer hem om 8-9 dagar. 
Måste träna upp mina montémuskler!! Så jag orkar rida, kommer ha en väldigt het och svår häst nu. Många som åkt av honom, läskigt!!! Men som sagt, ska bli sjukt roligt! Can't wait.


Riktigt power!

Jobbet


Har precis suttit ute i solen i två timmar, hur skönt som helst :) 

Svar till Anonym

Kommentar från anonym ang inlägget: Haters gonna hate:
bara så du vet så kan man inte lita på din boy, han va ju min ett tag.. Haters gonna hate
 
Det va ett bra försök, att folk alltid ska/vill förstöra för dom lyckliga..
Tur då att jag och min lilla mr är så starka då, finns inte nån människa i världen som kan splittra på oss. 
Förstår bara inte de roliga.
Och om han skulle ha varit "din" en gång i tiden.. Ah men grattis, "synd" att det tog slut, eller inte. Han har haft andra, jag har träffat andra. Vi båda är människor. 
Men sen så tror jag inte på din lilla kommentar heller, för då hade du inte varit anonym. 
Du kanske önskar att han vore din, men de är du inte ensam om lilla vän.
Som sagt, haters gonna hate :)
he´s mine!
 

Like the old days

One tree Hill innan läggdags, finns de nån bättre serie. Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna! 



haters gonna hate



Lycklig, är bara förnamnet.

Söndagsgöra..

Sitter i badrummet och smörjer mina ridstövlar. Riktigt söndagsgöra måste jag säga. Nu va det alldeles för länge sen jag smörjde mina stövlar! Såg/ser förjävliga ut.. 
Ni ser själva stöveln till vänster, och sen den till höger. 
Frågar ni mig så föredrar jag den till höger ;) 

Vad lite fett kan göra!


Mysväder idag igen!

Har varit perfekt väder idag oxå! 
Va ute och red goggi en stund idag, tog några varv på galoppbanan och lite dressyr i ridhuset. Helt perfekt! 





Min mysis






Mysdagarnas dag är här!

Har längtat hela veckan efter min fina pojkis. Kom till mig inatt, idag gick jag upp halv 10 gick om handlade till en riktig kanonfrulle! 
Denna dag består av hög kvalité på kärlek! Och vädret ska vi inte ens prata om, nu ska vi ta med oss kaffet ut på baksidan! Love it!



Puss och kram

BAM! Så va det påskrivet

Alma Ekström, hästskötare och stallansvarig på Elvskogen ridcenter. 
Lite stolt måste jag säga att jag är! 
Dehär blir en ny utmaning, otroligt mycket ansvar! Men jäklar va roligt det ska bli, kommer få lära mig så sjukt mycket! Börjar med häst näringslära föreläsning, hur intressant är inte de? 
Lärde mig så sjukt mycket ute på rocksta som jag och mina hästar kommer ha nytta av hela livet. Men en hel föreläsning.. Längtar nästan.
Finns de nå mer intressantare inom ridsport? Eller hästar överhuvudtaget..



Äntligen hemma

Tja! En trött almiz lägger sig i sängen nu äntligen. Har varit i stallet hela dagen. Jobbade 8-17. 
Hem, åt middag va tillbaka i stallet vid 8. Red goggi, och nu är jag hemma igen. Imorgon är det torsdag, sen fredag skönt! Gick jättebra att rida iaf, red honom med gramantygel idag igen. Funkade super! Det är faktiskt inte jobbigt att hålla koll på 4 tyglar. Kanske ska börja rida med de i montén oxå! 
Det är väl alltid bra att kunna variera? 
Nu måste jag sova, slänger uppnån bild från idag!
Stor kille! :)

Puss och kram 

Nytvättade sängkläder, I love you

Finns de nå bättre än att krypa ner i en redbäddad säng? Det är svårslaget. 
Ska bara dricka ett glas mjölk och äta ett ägg sen är det sängen som gäller. 
Har precis busat lite med lilltjejen, hon ska gå ut en sista gång inför natten oxå. 
Gud va hon växer, hon är inne i en växtperiod just nu. Men känns som att hon blir finare och finare för varje dag som går!


Puss och kram 


Härlig morgon!

Hej, sitter nere i köket och äter frukost. Ska snart åka mot jobbet. 
Idag är det sol, och jag har verkligen vaknat på rätt sida!

Puss och kram 

Avslutar denna måndag nu

Har precis lagt mig under täcket tillsammans med en av mina underbara kissekatter! Ska somna till en barnfilm, om jag själv får välja ;) 
Hahah, Alma 19år... 





Otränad?

Ja.. Tyvärr! Kommer iaf ha träningsvärk imorgon. Red en häst från jobbet idag. 
En stor biffig valack på 174cm. 
Är en häst som man absolut inte kan åka med på. Fick rida honom med sätet hela hela tiden. Å plocka honom konstant. Innerskänkel yttertygel, om och om igen. Men kul va det, och jag fick bra kritik av ägaren. 
Som också sa att det är en svår häst innan man har hittat knapparna. 
Men det va riktigt roligt att hoppa upp i sadeln igen, kommer nog inte vara lika kul imorgon dock ;) 
Bamsen! 


Dags för insläpp




Ingen vacker syn i tungelsta idag inte






Hästkanal

Sitter hemma hos Daniel och tittar på hästkanalen, finns en grym hästkanal som BARA handlar om hästar, till och med reklamen handlar om täcken, stall osv. Drömmen! 
Sitter och tittar på hopptips från grymma tränare. Kan deg bli bättre? 



RSS 2.0