Helgens match

Straffkast... är bra att sätta

Sigtuna BBK - KFUM Haga Haninge 54-49 (14-11, 14-16, 8-12, 18-10)

DU20 fick efter uttåget ur A-slutspelet spela vidare i B-slutspelet och i lördags var det dags för semifinal mot Sigtuna, ett lag vi mött två gånger tidigare i år och båda gångerna förlorat ganska klart, första gången med 21 och andra gången med 25 poäng.

Inledningsvis såg det nästan ut som om vi skulle förlora med ännu mer denna gång, efter tre minuter ledde de med 10-0 och vi spelade inte så värst bra. Efter det så vaknar vi till både framåt och allra helst i defensiven och vinner resten av halvleken med 11-4 så i periodpausen är vi bara tre poäng efter.

I andra är spelet jämnt, jag tycker personligen att vi spelare lite väl slarvigt i anfall men ändå vinner vi perioden med två poäng. En annan sak som dock inte alls hade fungerat hittills var vårt straffkastskytte, vi hade hittills i matchen endast satt 6 av 16 straffkast vilket inte kan vara godkänt.

I andra perioden startar vi med att göra 5-0 och sedan är perioden jämn så inför sista leder vi istället med tre poäng.

I sista perioden tappar vi vårt anfallsspel igen, vi kommer till avslut men vå får inte i bollarna. Samtidigt attackerar de oss bra och de får därigenom skjuta en hel del straffkast vilket de tyvärr till skillnad från oss gör helt okej och de kan därför gå ifrån och vinna med fem poäng.

Det kändes som den här matchen faktiskt avgjordes från straffkastlinjen, vi sköt endast 8 av 20 mot deras 15 av 23. Hade vi skjutit samma procent hade matchen varit helt jämn (och de avslutade faktiskt med att missa 3 av 4 i slutsekunderna). I övrigt gör vi faktiskt en ganska skaplig match och med tanke på hur årets tåv tidigare möten har slutat så tycekr jag att vi i alla fall kan vara lite nöjda.

Nu har vi inte så mycket kvar av denna säsong, DU20 har spelat klart helt med vi kommer att spela som 93/94 i Bravo Basket Cup under Kristi Himmelfärdshelgen.

Poäng: Alma 18, Johanna 11, Jenkan 7, Lollo 6, Peppe 5, Melina 1, Madde 1