Då var det dags

Snart kommer Lovisa och hämtar upp mig, jag är fixad och klar. Vardagsklädd, ganska enkelt. Då det faktiskt bara kommer vara jag Lovisa och Mirro. Vilket kommer bli kanon! 
Mina tankar är att vara hemma senast 10 då jag börjar 7 imorgon, ska bli skönt att få jobba två dagar å sen vara ledig i helgen. Men nog om de, ser fram emot kvällen. Får se om jag kommer ihåg å ta lite mysiga kort! 
Ni får ha det så bra och va rädda om er! 
Puss och kram 



Min lediga dag!

Hej på er! Idag är det min lediga dag, och det är Valborg. Som sagt ska "fira" på Elvskogen med Mirro och Lovisa. 
Vi ska grilla och umgås. En tjejkväll, ska bli jättesmysigt! 
Är hemma hos Daniel just nu, vi har haft det jättemysigt. Igår tog vi ett bad och bara slappade. Jag ska snart väcka honom så ska vi äta med kanonfrulle. 
Sitter och tittar på prison break just nu, är helt fast så vi hörs sen! Puss 



Mysisbilder från igår! 

Sängen.nu

Vad annars. Jag är så slut! Har en dag till sen får jag vara ledig i 24 timmar. 
Nej, jag klagar inte. Jag gillar faktiskt mitt jobb! Är självklart inte lika roligt alla dagar men jobbet i sig är soft. Jag får iaf jobba med hästar! 
På onsdag är det Valborg, jag ska vara nykter och umgås med mina stalltjejer vi ska äta god mat och snacka.
Vi ska inte ut och supa då vi börjar 7 på torsdag. Tyvärr ;) nädå hade väl kanske varit något å suttit uppe sent å pratat osv men det är inte hela världen, kommer ju flera tillfällen! 
Nu ska jag sova mina kära.
Puss och kram 

Härlig sommaroutfit, snart är det dags! 

Jag vet jag vet..

Skrev aldrig om dagens ridpass igår men jag orkade verkligen inte. Somnade strax efter tio tror jag. 
Idag har det varit en skum dag.. Mycket som har hänt och det har varit stressigt på jobbet. Tyvärr blir det så ibland, på alla jobb! Men men jag blickar framåt. 
Ligger i sängen nu och tittar på film. Gud vad jag har fått färg i ansiktet och på händerna, måste börja jobba i linne eller nått så jag får jämn färg. 
Synd att det inte ska vara lila varmt resten av veckan.. Tur att det kommer fler ;)


Söndagen är snart slut

Tja! Sitter i min säng. Är nyduschad, ska smörja in mig och krypa ner i sängen. Ska ringa Jonna och boka in ett möte i kommande vecka. Nu jobbar jag två dagar till innan jag är ledig en dag. 
Som sagt ska fixa till mig nu innan sängen, berättar om dagens ridpass sen! 
Puss 

Haft en liten paus

Hallå där! Sitter uppe hos Linda med Mirro. Har "bott" här i helgen. Kollat på film, ätit god mat. Haft lite olika fordringar osv. Idag va vi på Skansen. 
Har inte haft nån ork till å blogga, har jobbat sen i måndags, men jag klagar inte! Är självklart trött men de är inte så konstigt. Vi ska kvälla hästarna vid nio, imorgon har jag morgonfodring vid 7. Så ska inte bli så sent ikväll. 
Bloggar mer seriöst imorgon! Då kommer även dagens ridpass, ska rida Dulle oxå. Puss 



En dag på Elvskogen

Halloj! Ligger i sängen, har duschat, kollar lite på tv. Är sjukt trött just nu haha. Har haft mina små praktikanter i stallet idag, väldigt skönt! Dom jobbar på bra. Själv har jag gjort kraften, städat, krattat, och ridit två hästar, haft en grym dag i solen!! Imorgon blir det en till. 
Dagens ridpass kommer senare. 
Puss och kram 


Dagens ridpass x2

Tja! Ska precis hoppa in i en dusch men tänkte köra dagens ridpass innan. Red Rico idag, har aldrig suttit på honom innan men idag va det min tur att rida honom. Red ut med Mirro som red Elvis. 
Vi va nere på galoppbanan, körde lite olika gångarter i lugnt tempo. Rico är en väldigt stark häst som gärna drar ner huvudet så jag fick "kämpa" lite me de. Fick till det bättre på slutet, han hade bra gångarter och va trevlig att rida. 
Lagom pigg, höll sig i skinnet. Det är alltid ett plus! 
Red Dulle nu på kvällen, Gud jag gillar honom mer och mer för varje dag! 
Han va oxå stark idag, främst i galoppen. Rätt pigg, men lyssnar väldigt bra! Lätt å flytta, öka och minska! Fick honom lugn, inte alls sådär trippig som han kan vara (har berättat de tidigare) 
Fick till traven väldigt bra efter första galopperna, blev roligt avslappnad mot slutet! Riktigt roligt! 
Snyggot! 

Dagens ridpass

Hallå! Har precis tagit en dusch, skuttade lite med goggi idag, fick till det ganska bra faktiskt! Började passet med att verkligen väcka honom, öka och minska gångarterna, start och stopp, galoppfattningar och avsaktningar, tillslut fick jag honom att bjuda på bra! 
Lovisa va me och tipsade från marken, fick som sagt till det bra, han fick lösa det själv. Han är knappt hoppad sen han kom till Sverige, men jag är nöjd med honom iaf! Va roligt att rida honom idag! 


Puss och kram 

Filmmys

Som sagt idag har jag haft en riktig slappdag, har i stort sätt legat i sängen. Jonna va här vid 1 tiden så hade vi ett intressant möte i min trädgård. 
Mötet fortsätter imorgon då jag oxå ska ta ett beslut. 
Ska snart iväg till jobbet, ska som sagt rida goggi blir hoppning eller uteritt. Får se, kanske kommer lite bilder. Lovisa ska troligtvis me. 

Puss och kram 

Godmorgon alla där ute

Ligger i sängen, idag ska jag ta det lugnt. Ska rida ikväll tror jag, idag står goggi på schemat. Ska kolla en av sagan om ringen filmerna som är på tv kl 2. Jonna, en tjej som spelade i mitt lag kommer även hit idag, vi ska ha ett möte ang ett projekt som hon håller  på med. Ingen aning om vad det kan vara, lite spännande faktiskt. Hon ville inte ge nån ledtråd via telefon heller, så vi får se vad det blir. Men gud vilket härligt väder det är!! Ska kolla ett pb avsnitt sen blir det frukost på altanen. 
Vi hörs sen hörrni! 



Dagens ridpass

Hallå! Red ut en sväng med Sara och Mirro idag, skrittade fram dom i kanske 15minuter. Sen drog vi upp på ridbanan och körde självständigt. Börjar verkligen hitta knapparna på Dulle nu, han kändes väldigt fin faktiskt! Fick till honom bra i skritten, väldigt bra i vänstergaloppen, traven blev oxå fin efter första galoppen. 
Fick honom helt avslappnad, inte alls lika trippig som jag tycker att han kan vara. Speciellt ute, men tycker att han skötte sig riktigt bra idag! Ska bli ännu roligare när vi har lärt känna varandra ännu bättre. 




Puss och kram 

Härliga morgon!

God morgon på er, och glad påsk! 
Hade påskmiddag här hemma igår med familjen, alla syskon, alla pojk/flickvänner. Daniel va kvar här tills jag hade somnat sen åkte han hem, hur söt är han inte? Tror jag dööör! 
La fram ett foto och ett citat på sängkanten som va det första jag såg när jag vaknade. 
Idag är det påskafton, som sagt vi firade igår. Fick våra påskägg, alla är nöjda. 

Nattens sovsällskap

Ni kanske förstår att jag vaknade upp på rätt sida idag! 
Ha det så bra idag, puss 

Fix inför tävling

Hej på er! Har uppdaterat västligt dåligt dom senaste dagarna men har varit väldigt trött denna vecka. Ska ändras på! Men idag har jag och Lovisa fixat med Lexus inför tävlingen i helgen, chefen ska iväg och tävla. Hoppas det går bra! 
Före och efterbilder 



Fixade även manen. Sen fick han en dusch. Finfint! 
Hur förbereder ni innan tävling? 

Dagens träning






Nytt från kingsland

Beställde en ny kingsland jacka igår, fick hem den på posten IDAG! 
Den är nog den snyggaste jag sett, rekommenderar till er som vill ha en ny snygg jacka!!


Vad tycker ni? Jag är iaf kär!!


Avslutar helgen med filmmys

Ligger i min renbäddade säng, lilla Sixten ligger oxå här och myser. Hade besöksrekord idag, ni är grymma! Imorgon fortsätter vi. Jobbar halvdag imorgon då jag ska på Bajenmatchen med familjen. Men imorgon kommer veckoplanering, både ridning å annat. Ska troligtvis på ett möte tisdagskväll inne i stan! Spännande. Vad kan det vara? Mer får ni veta imorgon. 
Puss och kram 



Nya fransarna

Kanske inte dom bästa bilderna men.. Nu är fransarna lite här å där, tar nån dag innan som "lägger" sig på plats. 
Men här får ni. 
Blir dessutom större skillnad efter en påfyllning. Det dröjer ca 2 veckor. Men är iaf supernöjd! 
Puss och kram 

Då kör vi lite ej hästrelaterat

Hej på er! Är hemma hos syrrans kompis Tove som just nu gör ögonfransar på Lovisa, snart är det min tur oxå. Ska bli jätteskönt med förlängning faktiskt, va typ 2 år sen sist. 
Finns ju Inge skönare än att vakna upp på morgonen och ha perfekt fransar. 
Det är lovisas första gång nu faktiskt, men gud va bra det blir! 
Någon av er som är intresserad? Tove är under utbildning och tar endast 250kr för ett nytt set! 
150kr för påfyllning (inom 2-3 veckor) 
Som sagt, snart är det min tur. Lägger upp bilder ikväll på resultatet! 
Vi hörs! Va rädda om er. 
Old picture

Att ta föl, vatten över huvudet?

Har ju faktiskt fått en otroligt bra möjlighet att få låna en kompis stos mage, hon ska snart föla men om jag vill så får jag ta ett sista föl på henne. Hon har en sjukt bra stam som är väldigt efterfrågad och svår att få tag i. 
Jag vill självklart, inget snack som saken. Men det känns samtidigt som att jag tar vatten över huvudet. Kanske för att det är första gången? Då stoet har redan ett par föl så blir det de sista hon föder (nästa år) så känns det lite som att jag bör ta vara på chansen. Fick frågan redan i somras om jag ville ha sista. Jag tog det inte riktigt på allvar så jag inte trodde att han va seriös. Med nu är det faktiskt så, jag får välja hingst själv, osv. 
Man måste ha en jävla kunskap om man ska bli med föl, jag är knappast okunnig, men föl.. Nån gång ska ändå bli den första. 
Jag velar fram och tillbaka. Jag vill men samtidigt vill jag kunna ge fölet så
Otroligt mycket när det väl kommer. Kanske för mycket? Det är lite läskigt, för jag vill verkligen dehär! 
Är långt ifrån ett beslut, men min fråga till er är? Vad hade ni gjort?
Lägger upp en härligt bild på mig och Rocke som är en av hingstarna jag är sugen på. 
Den vita sagohästen Majesty of Rock. 
En fantastiskt springare, härligt personlighet, och som lämnar fina avkommor! 

Dagens ridpass

Tja på er! Sitter och har precis ätit middag med familjen, åt av farsans vildsvin som sköts i höstas. Va sjukt gott! Nu snart så blir det kaffe och ben & jerrys. 
Dagens ridpass då, blev uteritt idag. Red Dulle på galoppbanan, vet inte hur många varv jag red men red ett par varv iaf. Tar alltid ett i skritt, ett i både skritt och trav sen kör jag blandat med alla gångarter i nått varv. Ökar och minskar, flyttar i sidled. Han va pigg idag, men lyssnade väldigt bra! 
Hur brukar ni rida när ni rider ut?

Puss och kram 

En fredag på Elvskogen

Hallå! Då va man ledig två dagar framöver, ska faktiskt bli skönt. Va hundvakt tillsammans med Lovisa hemma hos Fanny natten till idag, vi passade hennes hundar, åt god mat och kollade på tv. Är helt kär i hennes villa, vi snackar slott! Hennes badrum va som hela våran övervåning, och vårat hus är inte direkt litet heller. Ni kan ju tänka er, bastu, bubbelbad, gym.. 
Idag iaf släppte vi ut hästarna vid 7, jag skrittade fram Elvis vid 10 tiden, sen red mirro lektion. Vi drog och lunchade nästan hela stallgänget idag, tackade våran fina praktikant som hade sin sista dag idag, tråkigt faktiskt! 
Efter lunch så red jag Dulle i typ 35 minuter, han va faktiskt duktig idag. Fick honom väldigt lugn efter jag hade värmt upp, pratade mycket, klappade och andades lugnt. Tänkt hur mycket det faktiskt hjälper. Just din andning är viktig, hela ditt kroppsspråk! 
Kunde iaf trava av honom med rätt långa tyglar, skön känsla att få en rätt pigg och trippig häst lugn och avslappnad, frustar gång efter gång.
Är nöjd med honom och min insats! 
Har haft ytligare en bra dag på Elvskogen, kan det bli bättre? 
Nu ska jag hem till syrran och hennes kille på tacokväll, vilken fredag. 
Ha det bra hörrni. 
Puss och kram 
Finisen!

Dagens träning

Dagens pelleträning blev tyvärr inställd så vi körde själva ett gäng. Linda höll lektionen, såg bra ut! Blev lite markarbete, va själv inte med men tyckte att träningen va nyttig! 
Såhär såg det ut idag. 



Dagens ridpass x2

Halloj! Sitter i köket och äter lite mat ska snart ta en dusch. 
Lite kort om dagen då: fixade klart stallet till 11. Fixade ridhuset och fyllde vatten i hagarna. Efter lunch red jag en av min chefs hästar, hennes yngsta, Elvis heter han. Gillar honom faktiskt! Har alltid tyckt att han är fin att titta på men han va rolig å rida oxå! Red samtidigt som våran praktikant som red lindas äldsta häst moreno. Linda höll lite lektion för oss, nötte lite galoppombyten, då Elvis som sagt är ung och jag är ringrostig. Första försöket gick bra sen gick det hyfsat. 
Upplever honom som väldigt känslig, men jag gillar de. Gillar helheten med honom! 
Efter jobbet så red jag Dulle, för första gången. Kände igenom honom i alla gångarter, mycket volter, öka och minska både volterna och gångarterna. 
Oxå en väldigt trevlig häst! 
Är nöjd med båda, ska troligtvis rida Elvis på torsdag igen, ska bli väldigt roligt! Är taggad som fan. Dulle vet jag inte men imorgon ska jag rida goggi iaf. 
Mycket namn och hästar nu, men Gud va nyttigt det är att byta häst. Och att få rida för Linda är kanon! 
Jag & Elvis  Julia & moreno

Fina Elvis! Lite suddigt tyvärr, kanske ska ha med systemkameran nästa gång! 

Å fina Dulle! 

Tisdag

Hallå där! Sitter i fikarummet och har precis ätit lunch tillsammans med våran praktikant Julia. Vi ska ut i ridhuset och fixa klart de sista innan de ska sladdas. 
Sen ska vi fylla lite vatten i hagarna. 
I eftermiddag blir det ridning, har har två hästar, har aldrig ridit dom tidigare så det ska bli spännande! 
Har inte så mycket mer å skriva just nu, så ni får ha en bra dag så hörs vi! 
Puss och kram 



Dagens ridpass

Halloj! Red goggi en stund idag på lunchen, väldigt seg i början men fick väcka honom med lite galoppfattningar, lite öka och minska sen va han med i matchen. Red på mycket volter idag, mycket öka och minska volten. Böja honom inåt och utåt, mycket fram och tillbaka. Tycker att han lyssnade väldigt bra, kändes som att han va som bäst när jag travade av honom, självklart!
Han gör alltid så, när man ska avsluta så blir han skitfin. Är nöjd med ridpasset faktiskt, iaf den sista delen. 
Skriver lite kort nu då jag ska lägga mig i sängen och glo lite film.
Hörs imorgon!
Pöss






Är det söndag så är det!

Så är det! Söndag = vilodag, haha. Har faktiskt inte orkar blogga nå seriöst idag. Har i stort sätt legat i sängen med min prins, kollat på film och bara umgåtts. Har inte träffat honom på en vecka så vi har verkligen inte gjort något. Har knappt lämnat huset, vi va på en hundpromenad och köpte pizza vid 5 tiden. Men som sagt.. Är det söndag så är det. Imorgon är det måndag, ny vecka ny start brukar alla säga. Jag ska rida goggi imorgon, jobba som vanligt. Ev träffa Madde efter jobbet. Har möte imorgon på jobbet, sen är det nog en vanlig arbetsdag. Skönt! Ska ev jobba nästa helg. Behöver pengar till min reskassa! 
Nä nu ska jag sova. Ha de gott! 




Puss

Godmorgon såhär mitt på dan


Bloggar mer seriöst ikväll, nu ska jag umgås med min pojkis<3 

Kära Rocksta gård

Idag va jag tillbaka, efter ungefär 4 månader. Gud vad jag har saknat de! Det va faktiskt mitt hem i ungefär ett års tid. Lotta, djuren, och mina stallkompisar. Det betydde/betyder mycket. Tror faktiskt att det är viktigare för mig än vad jag kan anta. Säger man så?? Aja, ni förstår säker. Haha! 
Fick umgås en dag med Lotta och djuren. Uppskattar det verkligen. Vi har pratat å pratat, minnen och känslor. Nu känner jag mig lättad, mer än vad jag trodde att jag skulle göra. 
Fick som sagt träffa djuren igen, så himla roligt. Mina snuttisar<3
Ni tänker säkert vad som händer nu och hur framtiden ser ut. Men ingenting är bestämt, jag sa de själv idag att jag gärna kommer ut och hälsar på nån gång här och där men sen får man se vad som händer. Time will tell helt enkelt. Men som sagt, uppskattade verkligen dagen! 
Det va som mamma sa: Lotta gav mig drömlivet jag alltid har velat ha. True, men ibland måste man göra de tråkiga och inse att verkligheten är mer än bara hästar, tyvärr. 
Nu ligger jag i min säng med ett leende på läpparna. Pustar ut.. 
Idag är jag ännu mera lycklig än vad jag va imorse när jag vaknade. Att så lite kan göra så mycket! 
Ha det bra mina kära. 
Slänger upp lite härliga Rocksta bilder! 
Puss och kram 










Älskar vårsolen

Idag är det perfekt väder och jag är hur glad som helst! Tog en lång dusch efter frukosten, satte på musik på högsta volym, fixade mig. Vilken morgon! 
Nu sitter jag på tåget mot Jakobsberg, ska ta en fika med ann-Sofie sen ner till Rocksta. Ska passa på och ta fina vårbilder i det härliga vädret! 
Så vi hörs sen! 
Ta vara på dagen nu! Puss 





Härliga morgon!

Hej! Sitter och tittar ut genom köksfönstret och äter frukost. Går på det nyttiga idag, det är dags att börja om återigen. Bättre sent än aldrig.. 
Idag ska jag ut till Rocksta, ska hälsa på mina gamla montéhästar och alla underbara människor där! Ska bli sjukt roligt. Har inte varit där sen i slutet på förra året, känns jättekonstigt. Saknar Rocksta så otroligt mycket, livet är orättvist ibland.. 
Nu ska jag hoppa in i en dusch så jag snart kommer iväg. 
Hoppas ni får en underbar dag! 
Puss och kram 



Myser




Vem gör mina headers?

Ida heter hon, hon är även en gammal medryttare faktiskt. En av mina bättre faktiskt! Kan starkt rekomendera henne till er som söker. Hon gör de man kommer överens om, tar egna insiativ (på ett bra sätt) Betalar i tid, och utan strul! Frågar ALLTID! 
Sen tog hon hand om min häst kanonbra, kunde verkligen lita på henne. Tyvärr hade jag inte henne så länge då jag bytte stall och det blev för långt för henne att åka. Men den dagen jag skaffar ny häst är hon den jag frågar först.
Ida har gjort mina headers i flera år, idag driver hon en blogg där hon säljer headers. 
Den är nystartad så vill därför länka henne så hon kan komma igång, hon är snabb!! 
kika på hennes blogg, hon gör superfina headers och du får själv vara med och välja. 
 
headerssaljes.blogg.se
 
Här har ni min gamla, lite enklare än vad jag har idag.
 
 
 
 

Då har man två dagar ledig framför sig!

Äntligen fredag! Ska faktiskt bli skönt å vara ledigt, har jobbat 13 av 14 dagar nu. Men känner mig ändå inte helt slut. Självklart är jag trött, men veckan har inte varit så tung som jag trodde att den skulle bli. Kanske för att jag har tänkt positivt? Allt blir verkligen så mycket lättare om man tänker glada tankar. 
I helgen har jag faktiskt ingenting planerat, än. Har haft lite planer om jag ska åka ut till Rocksta och hämta resten av mina grejer. Ska självklart träffa min fina pojke men de är standard på helgerna! Orkar faktiskt inte planera något då jag faktiskt inte vet om jag kommer orka, kanske bara vill ligga i sängen hela helgen. Vore sjukt skönt! 
Nu ska jag kolla ett avsnitt prison break innan jag tar en dusch och blir människa igen! 
Slänger upp lite bilder från idag: 

Dulle myser i vårsolen

Goggi 

Juste, idag invigdes nya boxen! 
Mycket har hänt i veckan! 



Dagens ridpass

Red som sagt en stund på galoppbanan med Lovisa på rico idag, tog tre varv i skritt och trav. Vi tog det lugnt då rico va me på en av hoppträningarna igår. 
Goggi kändes ändå framåt (tittig som vanligt) men han är som alla andra hästar, "lugnare" med sällskap. 
Upplevde honom som ofokuserad, svår att jobba idag.. Men fick till det bättre på slutet. Ibland kan han verkligen kännas stor med sina 172cm. 
Men han är en väldigt låååång häst, upplever honom som framtung vid uteritt. Men men, även hästar kan va dåliga dagar. 
Nu ska jag krama kudden, puss och godnatt 



En lång dag i stallet

Vart ska jag börja? Skrittbandet kom igår, en ny häst kom igår. Sjukt fint sto faktiskt, chefen har skaffats sig ännu en häst. Kom precis hem efter att ha testat bandet på tre av hästarna. 
Va på kliniken med Lovisa Idag, vi hade med oss en av hästarna från jobbet som skulle på ett återbesök, gick kanon! 
Red goggi efter jobbet och Lovisa red rico åt mig, Linda bad mig rida honom oxå med eftersom att jag skulle rida både på galoppbanan så drog jag med Lovisa som hade lite tid över. 

Duktiga Lexus! 





Dagens hoppträning/ar

Såhär såg banan ut idag, Pelle va ute som vanligt och höll 3 träningar. Kollade på två av dom, såg riktigt bra ut på sina håll! Man blir ju lite sugen, men monté är min sport! ;) 


Godmorgon från Elvskogen




Dagen

Hej på er! Kom precis ut ur duschen, blir till å slagga med blött hår inatt.. Kommer ha ett fågelbo till hår imorgon när jag vaknar, hate it! 
Dagen har varit bra, den har faktiskt gått undan, började med å sätta våran praktikant i jobb, sen mockade jag, fixade Elvis inför ridningen. Gjorde klart min sektion, mockning, vatten, foder. 
Lunchade hästarna, vattnade ridhuset, tvättade/badade zindra sen tog vi in hästarna. Imorgon kommer de efterlängtade skrittbandet!! Ska bli sjukt nice. Imorgon är det även pelleträning, om jag hinner så slänger jag upp morgondagens övningar imorgon efter jobbet. Nu mina kära vänner ska jag sova, ha det bra och sov gott! 
Puss och kram 




Prison break

Tja! Har precis ätit middag med familjen, ligger i min säng och glor på pb.
Sjukt bra serie asså! 
Ska ta en dusch sen berättar jag om dagen! 
Puss! 



RSS 2.0